Heb ik een verhuislift nodig?

Boek je via Moovyn, dan kun je er gerust op zijn dat het verhuisbedrijf de nodige hulpmiddelen meebrengt om jouw verhuizing snel en prettig te laten verlopen. Door het invoeren van de gegevens over jouw verhuizing op de website wordt namelijk bepaald of een verhuislift nodig zal zijn. Geef je bij stap 2 aan dat je in een appartement woont of naar een dergelijk complex verhuist, dan zal er gevraagd worden op welke etage jouw woning zich bevindt. Woon je boven straatniveau, dan is het naar buiten of naar boven sjouwen van jou inboedel natuurlijk een behoorlijke klus. Is er een binnenlift aanwezig? Dan is het zo opgelost en hoeft er geen buitenlift ingeschakeld te worden! Via de website vragen we dan ook altijd of dit het geval is.  Gebruik je een verhuislift, dan is jouw verhuizing zó gepiept. Daarnaast kun je er zeker van zijn dat jouw spullen er even netjes uit zullen zien na de verhuizing als voor de grote verplaatsing. Toch is het niet altijd mogelijk om een verhuislift te gebruiken en gelden de volgende algemene richtlijnen:

Verhuislift t/m 3e of 5e etage

  • Je moet beschikken over een balkon, balustrade en/of een groot raam dat open kan.
  • De verhuislift die tot en met de 3e verdieping gaat, kan gemiddeld niet verder dan 4 à 5 meter van het pand af staan.
  • De verhuislift die tot en met de 5e verdieping gaat, kan gemiddeld niet verder dan 6 à 7 meter van het pand af staan.
  • De verhuislift kan niet worden geplaatst op struiken of planten. Met andere woorden: er dient een stevige ondergrond te zijn. 
  • Er moet voldoende ruimte aanwezig zijn om de lift te plaatsen en er omheen te kunnen lopen.
  • Denk hierbij aan 5 m2 voor een verhuislift tot en met de 3e etage en 10 m2 voor een verhuislift tot en met de 5e etage.
Let er wel op dat er niets de lift in de weg staat, zoals bomen, lantaarnpalen en/of reclame-uitingen van onderliggende winkels. Voorkom daarnaast onprettige verrassingen voor de onderburen en maak bespreekbaar dat je van plan bent een verhuislift te plaatsen. Op de dag van verhuizen zullen ook zij namelijk tegen een verhuislift aankijken.  Ten slotte bepalen de verhuizers aan de hand van de veiligheidseisen of de lift daadwerkelijk ingezet zal worden. Twijfel je zelf over het al dan niet plaatsen van een verhuislift? Neem gerust contact op met onze helpdesk! Indien mogelijk ontvangen we dan graag een foto van de situatie, zodat we je optimaal kunnen ondersteunen met ons advies.

Moovyn Heart Handled with care!
Moovyn Beeldmerk