Hoe zorg ik dat ik 'verhuisklaar' ben?

Ben jij helemaal klaar voor de speciale dag? Moovyn helpt je een handje! Wij leveren je gratis verhuisdozen bij jouw verhuizing, waarin je jouw spullen netjes kunt opbergen. Jouw eerste stap richting een 'verhuisklaar' huis!  Maar wat is 'verhuisklaar' precies? Is verhuizen nog wat nieuw voor je, dan heb je mogelijk niet eerder van deze term gehoord. Daarom zetten wij even alles even voor je op een rijtje. Wel zo belangrijk, want de prijs van de verhuizing hangt voor een groot deel af van hoe jij je voorbereid hebt op jouw verhuizing: 

  • Zodra je gaat verhuizen, begin je met het inpakken van de spullen die meegaan naar het nieuwe huis. Óf juist weggebracht moeten worden! Je zult namelijk niet alles meenemen naar je nieuwe woning. Al wat niet mee hoeft met de verhuizing, dient tijdens de verhuizing niet in de woning aanwezig te zijn. Verhuizers zien immers het liefst dat de spullen al weggedaan zijn. Is dat niet mogelijk? Houd deze spullen dan apart, duidelijk herkenbaar en op een plek waar ze niet in de weg staan.
  • De regel is: alles wat in een verhuisdoos past, dient in een verhuisdoos te zitten. Dat klinkt misschien logisch, maar de praktijk kan soms anders uitwijzen. Denk bijvoorbeeld aan kleine klokken aan de muur, spiegels, schilderijen, apparaten, planten, bloempotten buiten en andere kwetsbare spullen: je onderbuik zegt misschien dat je deze spullen apart moet laten vervoeren, maar ze horen zeker ook in een zogenaamde Moovyn Box thuis. 
  • Daarbij kun je ondervinden dat niet iedere doos dicht kan. Geen zorgen, er zijn altijd een paar open verhuisdozen te vinden tijdens een verhuizing. Maar probeer dit niet als maatstaf te nemen: het grootste deel van de dozen dient toch wel gesloten te zijn. 
  • De verhuisploeg staat meestal vroeg in de ochtend op de stoep en start veelal direct in de woonkamer en de keuken. Plan dus niet om op de verhuisdag nog spullen in te pakken. Dit verstoort het werk van de verhuizers en kan leiden tot meerwerk en dus meer kosten. Kortom: alles dient ingepakt en wel klaar staan op de grote verhuisdag. Mocht je dan toch merken dat je niet voldoende dozen hebt, regel op tijd een paar extra items. 
  • Als je besloten hebt om de meubels en andere spullen zelf te demonteren, doe dit dan op tijd. De spullen dienen namelijk volledig gedemonteerd klaar te staan op de verhuisdag. Heb je daarnaast kleinere materialen uit elkaar gehaald zoals planken en bevestigingsmaterialen? Vergeet deze niet in te pakken in een verhuisdoos.  
  • 'Verhuisklaar' betekent ook dat de gangen, tuin, oprit en de parkeerplekken voor de deur vrij en toegankelijk moeten zijn voor de verhuizers. 
  • Woon je in een appartement en is er een binnenlift aanwezig? Meld dan ruim van te voren aan de interne dienst op welke datum je gaat verhuizen. Het zou zomaar kunnen dat de lift nou net buiten gebruik is door bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden. 

Moovyn Heart Handled with care!
Moovyn Beeldmerk